Fi Ch Ee JCh Balt JW-12 BalterJW-12
Budyonovka Bogatyr Ilya

Click here to edit subtitle

News

view:  full / summary

Kes�tukka

Posted by [email protected] on July 21, 2013 at 4:00 PM Comments comments (0)

Kesä on jo pitkällä ja keväällä meikäpoika otti ja valioitui tän vuoden toistaiseksi ainokaisessa näyttelyssä.

Juhannuksena mä pääsin ripille ja naimisiin heti kättelyssä. Ainakin hetkeksi. Sain morsiammen, Nitan. Meillä oli oikein lämmin ja mukava juhannus ;)

Jälkiseuraamuksia tässä nyt ootellaan.


Niin, mää tosiaan kävin kuvan kauniin siskoni Lunan kanssa pyörähtämässä ensteks tuolla MH-luonnekuvauksessa, jossa piti juoksennella erilaisten tehtävien parissa pitkin ampumarataa (ei onneks mua ampuneet) ja suoritin sen homman hyväksytysti, vaikka mua ei paljoo kiinnostanut koko se homma.

Ja sitten seuraavana päivänä me mentiin Lahteen, raviradalle Lunan kanssa näyttämään miltä todella kauniit mustaterrierit näyttää. Ymmärsihän se Putkosen Juha todella hyvän päälle ja me oltiin siskon kanssa ROP ja VSP. Sain sitten viimeisen sertinkin siinä samalla ja yhden tittelin lisää nimeni eteen laitettavaksi! Silleesti oli kyllä nasta päivä, pidettiin pieni piknik siinä vielä ennenku sisko lähti emännän ja isännän kanssa kohti pohjoista takaisin!

Kesä on mennyt oikein mukavasti lomaillessa. Tartteis varmaan vähän alkaa aktivoitumaan, ja miettimään ulkomaan matkoja syksylle, että saisin pari cacibia vielä haalittua, niin saisin titteleitä lisää, ja kun tykkään niin paljon mamman kanssa reissata!

Luna sisko tuli tänään Viktor veikan kanssa pohjoisessa inttivalioiksi. Ne on ollut ahkeria ja käyneet reissuissa. Meillä mamma vaan on ollut töissä. No, kerkiää sitä, mutta suuret onnittelut pohjoiseen!!!

Ja kasvattajatätille kanssa. Ai että, siitä mää kyllä tykkään, vaikka se mun tukkaa aina kampaa ja leikkaakin. Silti mää sitä rakastan.

Että terveisiä vaan sinne Urjalan kulmille, nähdään kasvis pian <3

terkuin, Iipi

Jalostustarkastettu!

Posted by [email protected] on February 3, 2013 at 3:40 PM Comments comments (0)

Tänään 3.2. matkasimme Ilyan, kasvistäti Marin sekä Santeri-pojan ja meidän Fannin kanssa Klaukkalaan.

Perillä meitä odotti Ilyan ihana sisko Lady omistajansa Janinan kanssa. Klaukkalassa kennelliiton koulutustiloissa järjestettiin siis jalostustarkastus, jota ennen oli tuomareiden erikoiskoulutus jonne tuomari Harry Tast kutsui Ilyan esimerkkikoiraksi uusille tuomarikokelaille.

Hienosti Lady ja Ilya jaksoivat olla esimerkillisiä ja saivat paljon kehuja osakseen.

Koulutuksen jälkeen kummatkin hyväksyttiin ehdoitta jalostukseen!

Jälleen kerran kasvattajatäti saa olla ylpeä upeista kasvateistaan jotka ovat sekä ulkonäöllään ja luonteellaan tuoneet itsensä hienosti esille! Onnea siis myös Marille kahdesta hienosta tuloksesta!

Mukava oli myöskin seurata mielenkiintoista luentoa jonka Irina Poletaeva piti tuomarikokelaille ja halukkaille kuulijoille.

Onnistunut ja pitkä päivä, silti kannatti lähteä mukaan!

Olen niin ylpeä rakkaasta pojastani :)

Kun Ilya tuli taloon...

Posted by [email protected] on January 13, 2013 at 8:45 AM Comments comments (0)

Tämä kertakaikkisen mahtava persoona tuli perheeseemme erinäisten vaiheiden jälkeen kesällä 2011.

Ensin kävimme keskustelua rodusta, minä tiesin mitä halusin, olin ihastunut mustaterrieriin jo yli kymmenen vuotta sitten näyttelyissä.

Kun miehenikin tuli tästä vakuuttuneeksi, otin yhteyttä tuntemaani kasvattajaan ulkomailla, jolla ei ollut sillä hetkellä pentuja, vaan hän ohjasi meidät suomalaisen kasvattajan luo.

Siinä vaiheessa pennut eivät olleet vielä syntyneet. Kun sitten pennut syntyivät, ja olivat kolme viikkoisia, matkasimme isännän kanssa niitä katsomaan.

Kehron maaseudun rauhassa oli talo, jonka pihalla meitä tuli vastaan suuri musta koira. Ja se tuntui todella suurelta, ohhoh! Ja sisällä pirtissä meitä odotti pentulaatikollinen mustia pötkylöitä! Aivan liian ihania! Mutta se yksi, se siellä laatikon keskellä turkoosissa rusetissaan! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Tuon minä haluan!!! Ainoa mutta, se oli uros. Ja vain narttu oli vapaana. Kasvattaja sitten kertoi että yksi uroksen varaus olisi vielä epävarma.. Siitä alkoi meidän pohdinta ja väänsimme kättä: uros vai narttu? Minä halusin ehdottomasti uroksen, mieheni nartun.

Kun soittelimme kasvattajalle (kiitos Mari kärsivällisyydestä) useamman kerran ja tiedustelimme erinäisiä asioita, sillä meillä oli tärkeää, että pennun vanhempien luonne on hyvä, ja että ne olivat terveitä. Kävi sitten ilmi, että urospentu olisi varattavissa, niin ei tarvinnut kauaa miettiä. Henkäisin vain, että haluan sen turkoosin! Turkoosi, aka. Ilya on tässä minun jaloissani tätä kirjoittaessani, ehkä se on  hieman kasvanut tässä lähes kahden vuoden aikana. Se pieni käärö, joka seitsenviikkospäivänään muutti meille, joka mahtui olohuoneen pöydän välihyllylle, joka nukkui sängyn alla, ja sen sai syliin tuosta vain. Se käärö, on tänä päivänä n. 60kg rakkautta, iloa, märkiä partapusuja ja syliin ei tarvitse enää nostaa, sinne Ilya kiipeää ihan itse! :)

Aatoksia alkuvuodesta

Posted by [email protected] on January 12, 2013 at 10:55 PM Comments comments (0)


12.1. Valmistautuminen uuteen näyttelykauteen alkaa olla käsillä. Innolla odotamme taas näkevämme rakkaita ystäviä, hienoja koiria ja huikeita hetkiä yhdessä kaikkien edellämainittujen kanssa!
Näyttelykalenteria käydään läpi, että minne minne, taukoa kun on tässä pidetty jo elokuusta saakka, niin kovasti kyllä jo polttelisi lähteä!
Eipä olla kyllä Ilyan kanssa treenattu kuin yhden käden sormilla laskettava määrä sitten elokuun viimeisen näyttelyn, mutta kyllä tuo poika osaa esiintyä! Sen mottona on: "Olen tullut, katso minua!" Se siis rakastaa esiintymistä! Tästä on useampi tuomari kyllä maininnut, kuinka kaunista on katsoa koiraa, joka esittää itse itsensä. Mikäs siinä, en väitä vastaan, komea on koira, vaikka olenkin ehkä vähän puolueellinen sanomaan..? :D

Eikä pelkästään komeus, luonnekin on kyllä aivan mielettömän hieno, ja tervekin on! Voiko tässä emäntä koiraltaan enempää toivoa? Tuskinpa!

12.1.13 Uuden uutukaiset sivut. Ajattelin ihan itse värkätä Ilyalle sivut. Ensin kokeilin toista palvelua mutta päädyin tänne,

ihan ilmaiset mutta helpot ja siistit sivut! (Ja niin helpot, että osaan itse käyttää näitä :D)

Pieni katsaus viime vuoteen...

VUOSI 2012 Oli nuorelle Ilyalle huikea!

Vuoden aikana Ilya saavutti:

10 x SERT

4 x CACIB

3 x Ee JCAC

BALTIAN JUNIORIVOITTAJA 2012 (Paras uros ko. näyttelyssä;)

Baltian Terrierierikoisnäyttelyn Juniorivoittaja (BalTerJW-12)

Ee JCh - Viron Juniorimuotovalion arvon

Venäjänmustaterrierit ry:n erikoisnäyttelyn ROP Juniori, PU2 SERT

Viron Terrierierikoisnäyttelyn ROP

Terveystutkimuksissa:

Lonkat: B/B Kyynäret: 0/0

HUU: N/N (Terve)


Rss_feed